Noemí de la Calle (Cs) sobre el bullying LGTBIfòbic: “no volem nens tristos a les escoles, volem nens lliures”

• L’Agrupació de Cs a Calafell organitza un acte per abordar i prevenir l’assetjament escolar per orientació sexual amb motiu del 17 de maig, dia internacional contra la LGTBIfòbia

Segur de Calafell, dimarts 16 de maig de 2017. “No volem nens tristos a les escoles, volem nens lliures”. Així s’ha expressat la portaveu de Ciutadans (Cs) en Afers Socials, Noemí de la Calle, en un acte a Segur de Calafell per abordar el tema del bullying LGTBIfòbic amb motiu del dia internacional contra la LGTBIfòbia. I ha assegurat que “a Espanya, un de cada quatre nens pateix assetjament d’alguna manera” i que “més d’un 50% de les víctimes pateix estrès post traumàtic i depressió”. A més, ha alertat que “en l’actualitat, el ciberbullying perpètua l’assetjament les 24 hores del dia a través de les xarxes socials i els dispositius mòbils”.

Acompanyada pel portaveu municipal de Ciutadans a Calafell, José Manuel Tejedor, De la Calle ha manifestat que “a Catalunya, cada vegada es registren i es denuncien més casos de discriminació a les aules per motius d’orientació sexual”. En aquest sentit, ha lamentat que “el Govern de la Generalitat no destini esforços i recursos en comunicar els protocols existents contra el bullying”. I ha defensat que “s’ha d’ajudar i formar als professors per saber com detectar l’assetjament, com actuar i com prevenir-ho”. Tanmateix, ha apostat també per “programes educatius a les aules que serveixin per crear consciència col·lectiva per acabar amb els silencis còmplices davant els casos d’abusos”.

Per la seva banda, el portaveu municipal de Cs a Calafell, José Manuel Tejedor, ha assegurat que “a Calafell existeix el bullying”, per la qual cosa el seu grup ha sol·licitat per registre que “s’incorpori el telèfon contra l’assetjament escolar a la pàgina web de l’Ajuntament”. Així mateix, ha assegurat que “la formació taronja treballa en tots els nivells administratius per la igualtat efectiva, el respecte per la llibertat individual i la lliure identitat de les persones” i que “no serem una societat justa i moderna mentres algú sigui agredit o insultat por ser ell mateix”.

Noemí de la Calle (Cs) sobre el bullying LGTBIfóbico: “no queremos niños tristes en las escuelas, queremos niños libres”

• La Agrupación de Cs en Calafell organiza un acto para abordar y prevenir el acoso escolar por orientación sexual con motivo del 17 de mayo, día internacional contra la LGTBIfobia

Segur de Calafell, martes 16 de mayo de 2017. “No queremos niños tristes en las escuelas, queremos niños libres”. Así se ha expresado la portavoz de Ciutadans (Cs) en Asuntos Sociales, Noemí de la Calle, en un acto en Segur de Calafell para abordar el tema del bullying LGTBIfóbico con motivo del día internacional contra la LGTBIfobia. Y ha asegurado que “en España, 1 de cada 4 niños sufre acoso de algún modo” y que “más de un 50% de las víctimas sufre estrés post traumático y depresión”. Además, ha alertado que “en la actualidad, el ciberbullying perpetua el acoso las 24 horas del día a través de las redes sociales y los dispositivos móviles”.

Acompañada por el portavoz municipal de Ciutadans en Calafell, José Manuel Tejedor, De la Calle ha manifestado que “en Cataluña, cada vez se registran y se denuncian más casos de discriminación en las aulas por motivos de orientación sexual”. En ese sentido, ha lamentado que “el Govern de la Generalitat no destine esfuerzos y recursos en comunicar los protocolos existentes contra el bullying”. Y ha defendido que “se debe ayudar y formar a los profesores para saber cómo detectar el acoso, cómo actuar y cómo prevenirlo”. Asimismo, ha apostado también por “programas educativos en las aulas que sirvan para crear conciencia colectiva y terminar con los silencios cómplices ante los casos de abusos”.

Por su parte, el portavoz municipal de Cs en Calafell, José Manuel Tejedor, ha asegurado que “en Calafell existe el bullying”, por lo que su grupo ha solicitado por registro que “se incorpore el teléfono contra el acoso escolar en la página web del ayuntamiento”.  Asimismo, ha asegurado que “la formación naranja trabaja en todos los niveles administrativos por la igualdad efectiva, el respeto de la libertad individual y la libre identidad de las personas” y que “no seremos una sociedad justa y moderna mientras alguien sea agredido o insultado por ser quien es o pensar lo que piensa”